Journey to TTC



Robbi latadzarni wa anta khoirul warisin“ (an biya ; 89)

Ya Allah janganlah Engkau membiarkan aku hidup seorang diri, sesungguhnya engkau pemberi waris yang paling baik.

Robbi habli miladunka dzuriyattan, thoyibatan innaka sami’ud du’a“ (ali imran;38)
Ya Tuhan berilah aku seorang anak yang baik dari sisiMu, sesungguhnya Engkau maha pendengar Doa.

Daisypath - Anniversary

Jumaat, 17 Jun 2016

Seorang Puan Azoo

Assalamualaikum..

Salam Ramadhan semua.
Maaf lama menyepi sehingga bersawang dah blog Saya ni. Salah 1 sebab jarang dah menulis sebab handphone saya rosak. (Sobs...) Dalam tempoh itu juga banyak email yang diterima pun, saya lambat respons sebab cek email pun pakai phone. Huhu. Maaf ye semua..

Siapakah itu Puan Azoo?
Actually azoo adalah shortform bagi azoospermia. Azoospermia adalah istilah bagi ketiadaaan sperma dalam air mani seorang lelaki.
Masalah ini agak terpencil sebenarnya. Hanya 1% dari lelaki di dunia ada masalah ini. Dan ia sangat2lah tidak sama dengan low sperm count. Puncanya lain, kaedah rawatan pun berbeza.

Puan Azoo tu isteri kepada Suami yang ada Azoo lah.. Hihi

Tak ramai isteri2 yang berani tampil mengatakan dia adalah seorang Puan Azoo. Walau dalam dunia serba canggih ini, masalah Suami ini masih dianggap taboo. Seorang wanita lebih terbuka dalam menceritakan masalah kesuburan mereka berbanding lelaki.

Ada seorang lagi Puan Azoo selain saya di dunia blog tanah air ni. Saya ada baca blog beliau dan ia sangat informative. Sesuai untuk mereka yang ingin tahu mengenai azoospermia dari awal hingga cara2 rawatan. Beliau nampaknya sngat rajin study mengenai hal ini berbanding saya yang lebih sekadar meluah perasan je. Nama Puan Azoo ni pun dialah yang cipta. So the credit goes to the her. Hope xde copywrite nama tu. Haha

Saya suggest pada mereka yang mencari info mengenai masalah ini boleh lah follow beliau. Meh Saya bagi direct link
puanazoo.blogspot.com

Pada puan2 Azoo sekalian, do follow her okay!

Till then.. Take care.

Salam ramadhan & moga peroleh seribu rahmat & keberkatan di bulan yang mulia ini.

Assalamualaikum..

1 ulasan:


  1. Dear Friend,

    "If You are feeling Frustrated Or Hopeless because of your
    inability to get pregnant. If all you have been told is that there is
    nothing wrong with you and yet you can't get pregnant then this is
    your chance to do so. Or are you having any of the challenges
    listed below? Whatever it is that may be causing your infertility,
    you can be sure you are on the right post. Infertility problems include:


    -- trying to get pregnant for years
    -- Irregular Menstrual Cycles
    -- Delayed Periods
    -- Endometriosis
    -- Ovarian Cyst
    -- Miscarriages
    -- High Prolactin
    -- Hormonal Imbalances
    -- Low Sexual Drive

    * Have you been trying to conceive and have your own baby without any
    success?

    * Have you taken several drugs and even concoctions all because you want to
    become a mother?

    * Have you undergone surgeries and yet you still can't conceive?

    * Have you been unable to find a solution to your infertility or that of
    your spouse?

    * Are you ready to brace yourself with the simple steps to getting pregnant?

    * If you have also been battling with Fibroid, Blocked Fallopian Tube and
    you want completely get rid of it?

    If your answer to any of the above questions is YES, then your story is
    about to change.But first, see what Mrs jessica from USA said about my
    herbal herbs product.



    I Was Married for Over 5 Years Without The Fruit Of The Womb. My Husband
    Was Very

    Supportive But His Family Showed Me Hell. At First I Was Skeptical Of Your

    herbal herbs product Because I Have Used Lots Of Different Things But To No
    Avail. But

    Thank God I Gave It A Try. Now, I Am 8 Months Gone. Thank You Very Much.

    Mrs Cynthia from usa, My gynecologist said both of my fallopian tubes has
    been blocked that i would not be able to conceive at all. I felt so bad
    that i nearly killed myself, If not for


    my husband who stood firmly with me. My friend introduced me to your home
    of solution your herbal herbs is real and good. At first, i felt reluctant
    to buy
    it, but i took a step of faith. Now,


    I am a proud mother. Thank you for your

    encouragement and support."-- Mrs jessica from
    USA

    Do you really find it difficult to get pregnant contact doc natasha today
    and receive yours too pregnancyherbs@gmail.com Her WhatSapp
    contact : +2347036879479 +2347036879479

    pregnancyherbs@gmail.com Her WhatSapp contact :
    +2347036879479 +2347036879479

    BalasPadam

Label