Journey to TTC



Robbi latadzarni wa anta khoirul warisin“ (an biya ; 89)

Ya Allah janganlah Engkau membiarkan aku hidup seorang diri, sesungguhnya engkau pemberi waris yang paling baik.

Robbi habli miladunka dzuriyattan, thoyibatan innaka sami’ud du’a“ (ali imran;38)
Ya Tuhan berilah aku seorang anak yang baik dari sisiMu, sesungguhnya Engkau maha pendengar Doa.

Daisypath - Anniversary

Selasa, 20 November 2012

my 2nd appointment

selepas tau pasal laki aku x de sperm 2 aku masih mampu kawal diri..aku masih berharap ini hanya mimpi, maybe orang lab 2 salah bagi info kot.

So that night aku pun g la jumpe dr.jem seperti dijanjikan. First sekali dia ckp, shazrina..u punya blood test ok. u x de masalah. u x de pcos. mayb folikel yang kite nmpk 2 just due 2 stress but ia x ganggu system u. so u ok..but ur husband (sambil mata pandang laki aku) de masalah. Then dia pun bgtau psl azoospermia ni. Kasihan suami aku. Aku tgk dia mcm nk nangis dah time 2. Dia siap tanye dok 'maksud doc sy ni mandul ke?'...then dok ckp x tau lagi. Sy suggest awk wat 2nd test untuk tengok result then g HUKM jumpe pakar di sana. Just ada 2 kemungkinan. Sama ada saluran awk tersumbat, which klu mcm 2 leh extract sperm awm and wat ivf. klu x awk ada satu penyakit (ntah pe namanya dia sebut) yang bererti awak x leh de zuriat'..

then husband aku pandang aku. aku cuba bagi dia sokongan moral ngan senyum dan mengangguk. So aku kate kami akan wat 2nd test dulu. Malam 2 suami aku asyik megeluh jer. Aku tau dia kecewa sgt. Dia suruh aku g cari orang lain pulak, n aku kate pun pun jadi, i'll be with u...aku cuba tenangkan dia sampai dia tdo..pas dia tdo aku pulak yang x leh tdo. Aku menangis, sungguh x sangka berat sangat dugaan kami ini. Aku dapat bayangkan dlm otak aku orang lain preggy ada anak, and perut aku just akan sentiasa kempis je. Aku x kan dpt lahirkan art junior atau rina junior. aku rase sedih sgt sepanjang mlm 2 bwk ke esoknya sampi aku x g keje pun semalam.

aku masih dlm keadaan terkejut..but then bile aku buka e-mail de komen dari Jay Farhana, aku rase mcm ok skit..leh la aku cuba skyherbs yang dia suggest kan. Nanti de mase aku akan google pasal skyherbs ni. Then aku buka fb and baca komen kwn yang berTTC, alhamdulillah aku rase bersemangat kembali. Ada juga beberapa orang yang hadapi kes mcm aku ni. Walaupun mereka juga masih lum berjaya hamil, tapi mereka x putus asa..so aku pun x kan putus asa juga. Insyaallah!

Aku juga kena gastrik hari ni..dah sah2 la coz semalam aku sedih and tension..padan muka aku. kepala sakit berdenyut,perut pedih and dh 3 kali aku muntah..aku just hrp aku dpt cepat sembuh coz de byk giler keje ni!

p/s - malam tadi aku berjaya jumpe EWCM untuk pertama kalinya. Lupe nk bgtau yang aku de mkn mucinex 2 hari lepas. Aku tersenyum kecewa jumpe EWCM tu coz mase aku cari2 dia x de, skrg bile aku ngah sedih mcm ni baru nk ade.. huhu~~

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Label